BLOG - matzapiski.si
  • Statistika preberivec

  • matPole gim ss

  • knjigaMZ prednarocniskaakcija

Kako zbiramo podatke matzapiskiblog
Anketo imamo, sedaj pa želimo najhitreje zbrati čimveč podatkov. Kako bomo to naredili?
Kako naredimo anketo na spletu
Preden se lotimo analize ankete poglejmo, kako naredimo anketo na spletu. To je danes najobičajnejši način anketiranja :) Za kreiranje anket obstaja veliko spletnih orodij, najbolj uporabno in enostavno za uporabo pa je spletno orodje 1ka.si.

Ker je vprašanj na to temo kar nekaj, vam bomo danes pokazale, kako bi naš vprašalnik (iz prejšnje objave) naredili v 1ka.si (tudi na njihovi strani najdeš video vodiče, kako se dela ankete ;).

Primer ankete in razlicnih vprasanj matzapiskiblog
Da bo vsa obravnavana teorija bolj jasna, smo z Nino pripravile primer ankete z različnimi vprašanji in možnimi odgovori - od zaprtih vprašanj z lestvicami in brez njih do odprtega tipa vprašanj, kjer je odgovor prosto besedilo. Odgovori zajemajo nominalne, ordinalne in razmernostne spremenljivke, tako da utrdimo tudi to teorijo :) 
 
Če rabiš pdf, samo klikni na spodnje slikce, da si anketo lahko po želji tudi sprintaš. Upam, da bo sestavljanje anket zdaj nekoliko lažje :) 
 
Stevilo anketirancev matzapiskiblog
Ok, kako naredit anketo, to zdaj znamo, ne?
Naslednje vprašanje pa je, koliko ljudi sploh mora odgovoriti na anketo, da bo ta veljavna?
Pa poglejmo... 
 
Kako naredimo anketo 1del matzapiskiblog
V času šolanja se vsi prej ali slej srečamo z anketami. Dobre ankete pa ne moremo sestaviti brez nekaj teorije ;).
Zato smo z Nino pripravile smernice, kako se pravilno lotimo sestavljanja kvalitetne ankete, ki nam bo dala potrebne podatke, da dobimo odgovore na iskana vprašanja (hipoteze)... 

Zdravi do pocitnic smrekov sirup matzapiskiblog

Zadnji šolski dnevi so ubijalci zdravja. Preveč kontrolk, spraševanj, učenja in posledično stresa. Imunski sistem pade in že začnemo šmrkati, kašljati, glava boli... Zato si moramo vzeti tudi minutko za zdravje na katerega čisto pozabimo, dokler ne zbolimo. Drži ne? Zato si vzemi čas za polurni sprehod, poišči kakšno neokrnjeno smrkco, ki ne raste zraven cest, posmukaj njene mlade vršičke, kupi rjavi sladkor in se prelevi v Pehto ter si zvari super imunski sirup :D

Kako naprej, si preberi v spodnjem postopku.

Hrana za mozgane matzapiskiblog

Kje so že ključi? Kam se je skril učbenik za matematiko? Vse kar slišiš v šoli gre skozi eno uho noter in drugo ven? Se trudiš učiti z različnimi metodami, pa še kar ne gre? Ja, vsem se nam dogaja, da se pojavi zmanjšana koncentracija in pozabljivost. Rešitev je pravilna hrana in tvoje razmišljanje bo kmalu izboljšano. Tudi možgani potrebujejo gorivo, da nemoteno delujejo ;)

Preberi, katera hrana je tista, ki ne napolni le tvojega želodčka, temveč nahrani tudi možgane. Redovalnica pa bo polna dobrih ocen. 

5metod za uspesno ucenje matematike matzapiskiblog

Tukaj so že prva preverjanja znanja, tudi pri matematiki. Za dobre ocene na testih in izpitih pa se je treba pripraviti. Pozitivni rezultati so vidni, če delaš sproti. Zakaj? Ker se znanje samo s sprotnim delom utrdi in le tako se ne pojavi tista situacija, ki ji pravimo “black out”. Situacija, ko se na testu kar ne moreš spomniti, kako bi se lotil reševanja naloge, kakšna je formula za izračun, itd. 

Da se ti ne bodo dogajali takšni in podobni pripetljaji, je tukaj zbranih pet najpomembnejših metod s katerimi bo uspeh pri matematiki (velja tudi za druge predmete) zagotovljen.