matzapiski.si
  • POMpole2023 pasica lezeca

  • knjigaMZ23 promo ss

  • Formule knjiga podmenijem matzapiski.si  Statistika knjiga podmenijem matzapiski.si

BLOG

Zdravi do pocitnic smrekov sirup matzapiskiblog

Zadnji šolski dnevi so ubijalci zdravja. Preveč kontrolk, spraševanj, učenja in posledično stresa. Imunski sistem pade in že začnemo šmrkati, kašljati, glava boli... Zato si moramo vzeti tudi minutko za zdravje na katerega čisto pozabimo, dokler ne zbolimo. Drži ne? Zato si vzemi čas za polurni sprehod, poišči kakšno neokrnjeno smrkco, ki ne raste zraven cest, posmukaj njene mlade vršičke, kupi rjavi sladkor in se prelevi v Pehto ter si zvari super imunski sirup :D

Kako naprej, si preberi v spodnjem postopku.

Hrana za mozgane matzapiskiblog

Kje so že ključi? Kam se je skril učbenik za matematiko? Vse kar slišiš v šoli gre skozi eno uho noter in drugo ven? Se trudiš učiti z različnimi metodami, pa še kar ne gre? Ja, vsem se nam dogaja, da se pojavi zmanjšana koncentracija in pozabljivost. Rešitev je pravilna hrana in tvoje razmišljanje bo kmalu izboljšano. Tudi možgani potrebujejo gorivo, da nemoteno delujejo ;)

Preberi, katera hrana je tista, ki ne napolni le tvojega želodčka, temveč nahrani tudi možgane. Redovalnica pa bo polna dobrih ocen. 

5metod za uspesno ucenje matematike matzapiskiblog

Tukaj so že prva preverjanja znanja, tudi pri matematiki. Za dobre ocene na testih in izpitih pa se je treba pripraviti. Pozitivni rezultati so vidni, če delaš sproti. Zakaj? Ker se znanje samo s sprotnim delom utrdi in le tako se ne pojavi tista situacija, ki ji pravimo “black out”. Situacija, ko se na testu kar ne moreš spomniti, kako bi se lotil reševanja naloge, kakšna je formula za izračun, itd. 

Da se ti ne bodo dogajali takšni in podobni pripetljaji, je tukaj zbranih pet najpomembnejših metod s katerimi bo uspeh pri matematiki (velja tudi za druge predmete) zagotovljen.