matzapiski.si
  • POMpole2023 pasica lezeca

  • knjigaMZ23 promo ss

  • Formule knjiga podmenijem matzapiski.si  Statistika knjiga podmenijem matzapiski.si

 

SPLOŠNO

 

Splošni pogoji veljajo od dne 30.11.2022 dalje in se lahko dopolnjujejo brez izrecnega obvestila. Vsak kupec in uporabnik spletne strani se je dolžan seznaniti s pogoji uporabe in nakupa.
Spletno prodajo www.matzapiski.si izvaja NEK.K, oblikovanje in izobraževanje, Neva Kebe Krhin s.p., K Roku 157, 8000 Novo mesto, v nadaljevanju prodajalec. Prodajalec je registriran v Poslovni register z matično številko 6656536000 in davčno številko SI23560061. Bančni račun pri SKB BANKI SI56 0315 6100 0043 688. Prodajalec je zavezanec za plačilo DDV. Ponudnika je mogoče kontaktirati elektronsko na info@matzapiski.si ali prek telefona na 041 794 655.

 

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

 

Vse besedilo, grafika, uporabniški vmesniki, vizualni vmesniki, fotografije, logotipi, umetnine in programska koda (skupaj “vsebina”), vključno z (vendar ne omejeno na) dizajnom, strukturo in izborom vsebine vsebovane na spletni strani je v lasti ali pod nadzorom podjetja NEK.K.
Brez pisnega dovoljenja podjetja NEK.K je prepovedano reproduciranje, distribuiranje, javna priobčitev, predelava ali druga uporaba avtorskih del, objavljenih na spletni strani prodajalca, ali kateregakoli drugega dela spletne strani, v kakršnemkoli obsegu ali postopku, hkrati s kopiranjem, tiskanjem ali shranitvijo v elektronski obliki, v okviru določil Zakona o avtorskih in sorodnih oblikah.

 

CENE IZDELKOV

 

Cene izdelkov in poštnine na www.matzapiski.si so izražene v evrih (eur) z DDV. Cene in morebitni popusti ali ugodnosti veljajo na dan oddaje naročila. Cena za nakup in poštnino je jasno vidna ob naročilu in na računu, ki ga prejmete v fizični obliki.
Prodajalec v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.

 

NAČIN PLAČILA

 

Kupec lahko prejete izdelke poravna po povzetju z gotovino ali s kartico dostavni službi GLS d.o.o., ali po predračunu. 

 

DOSTAVA

 

Prodajalec je dolžan naročeno blago dostaviti v roku 3 delovnih dni od naročila. V kolikor je ugotovljeno, da blaga objektivno ni mogoče dostaviti v obljubljenem roku, mora prodajalec kupca o tem obvestiti prek elektronske pošte ali telefona. V primeru, da se naslov za dostavo razlikuje od naslova za plačilo storitve, bo prodajalec blago dostavil šele po poravnanih obveznostih kupca. Dostavljavec kupca pred dostavo kontaktira s klicem ali SMS sporočilom. Paket z odkupnino lahko kupec dostavljavcu poravna z gotovino ali plačilno kartico. Dostavljavec kupca ni dolžan čakati na dogovorjenem naslovu, v kolikor kupec ni na voljo ob dogovorjenem terminu. 
Strošek dostave znaša 3,90 € oz. je brezplačen za vrednost nakupa nad 85 €. Ob prevzemu paketa kupec dostavljavcu ne plačuje dodatne provizije, temveč le znesek, ki je izrecno zapisan na računu in na paketu.
Prodajalec paket preda dostavni službi GLS d.o.o. Dostavna služba opravlja dostavo paketov vsak delavnik med 8:00 in 16:00 uro. V kolikor ne boste stopili v stik z dostavljavcem, vam bo ta pošiljko poskušal ponovno dostaviti še 2x (po prvem poskusu dostave). V primeru, da ponovna dostava ne bo uspešna, se paket vrne pošiljatelju. Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotavljamo, da naročeno blago izročimo pravemu naročniku.V primeru plačila po povzetju naročene izdelke plačate ob prevzemu družbi GLS z gotovino ali kartico.

V primeru, da se odločite za dostavo na PETROLOVIH bencinskih servisih, se storitev dodatno zaračuna za vročitev paketa kupcu. Za vročitev paketa brez odkupnine se doplača 0,45 €, za vročitev paketa z odkupnino pa 1,50 €. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.

V primeru, da vas v dopoldanskem času ni doma, lahko naročite dostavo na drug naslov (npr. v službo). Drug naslov lahko vpišete že pri naročilu ali pa ga spremenite, ko od GLS-a prejmete mejl oz. sms.

Dostava je mogoča v območju Slovenije. Za dostavo izven Slovenije se mora kupec o možnostih dostave dogovoriti prek Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..">

NAROČILO

 

Pred oddajo naročila prodajalec povzame naročilo, s klikom na gumb "Naroči" kupec uspešno zaključi naročilo in prejme potrditev uspešno oddanega naročila na elektronski naslov.
Pred oddajo naročila se kupec seznani in strinja s celotnimi pogoji poslovanja med prodajalcem in kupcem.

 

UGODNOSTI IN POPUSTI

 

Različne ugodnosti in popusti niso združljivi. Na enem naročilu je mogoče uveljaviti le eno vrsto ugodnosti. Ugodnosti, ki so v različnih prodajnih akcijah lahko na voljo so: brezplačna poštnina, kupon s popustom, brezplačna darila ali drugi izdelki in ostale posebne ugodnosti, ki so predstavljene v posameznih akcijah. Kupec je do ugodnosti upravičen le, v kolikor je naročilo opravil v času posamezne prodajne akcije.
V obdobjih znižanja cen je zadnja cena znižana cena in ni mogoče koristiti dodatnih akcijskih popustov.

 

PREKLIC NAROČILA

 

Za preklic naročila pošljite e-sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. na dan oddanega naročila, da bo naročilo uspešno ustavljeno.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

 

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga. Odstop je potrebno sporočiti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na NEK.K, Neva Kebe Krhin, s.p., K Roku 157, 8000 Novo mesto. Kot pravočasno obvestilo o odpovedi se upošteva datum oddaje pisma ali datum pošiljanja elektronskega sporočila.

Prejeto blago je potrebno prodajalcu vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15. dneh po tem, ko ste prodajalca obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago je potrebno vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov NEK.K, Neva Kebe Krhin, s.p., K Roku 157, 8000 Novo mesto.

 

PRAVICA DO ZAVRNITVE STORITVE

 

Prodajalec si pridružuje pravico, da v izjemnih primerih izdelkov ne dobavi. Prodajalec ima pravico preklicati naročilo v kolikor ne pridobi potrditve nakupa s strani kupca po telefonu ali elektronski pošti. Prodajalec je odstopu od pogodbe dolžan obvestiti kupca prek elektronske pošte ali telefona. V kolikor kupec ni podal pravilnih osebnih podatkov, prodajalec ni zavezan k obveščanju.
Prodajalec ne odgovarja za izgubo, škodo ali stroške, ki bi nastali zaradi neizpolnitve ali zamude pri izpolnitvi obveznosti, do katere bi morebiti prišlo zaradi dogodka ali okoliščin izven nadzora prodajalca.

 

OBDELAVA PODATKOV

 

Prodajalec zagotavlja, da nikoli in na noben način ne bo zlorabil osebnih podatkov, razkritih preko spletne strani.
Z opravljenim nakupom ali prijavo na novice se strinjate, da prodajalec z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki, elektronskim naslovom in telefonsko številko za neomejeno časovno obdobje. Prodajalec zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.
Prodajalec bo podatke nujne za dostavo posredoval podjetju General Logistics Systems, logistične storitve d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana (SI74531891; 1538217).

Zadnja sprememba: 19. januar 2023